Pogoji poslovanja 2018-05-23T08:53:09+02:00

Splošni pogoji uporabe in politika zasebnosti

Informacije in vsebine na strani za-vedno.si so uporabnikom na voljo pod pogoji, navedenimi v nadaljevanju.

Predstavitev in podatki podjetja
Spletna stran za-vedno.si je v lasti podjetja PIAR PR d.o.o., Savska cesta 33, 4260, Bled (v nadaljevanju podjetje) in predstavlja blagovno znamko Za Vedno.

Naziv: PIAR PR d.o.o.
Naslov: Savska cesta 033, 4260 Bled
Davčna številka: 36571865

Identifikacijska številka: SI36571865
Matična številka: 5474299
Dejavnost:( 52.290 ) Špedicija in druge spremljajoče prometne dejavnosti

E-naslov: info@za-vedno.si

Odgovornost
Podatki in informacije, dosegljivi na za-vedno.si, se lahko kadarkoli spremenijo brez predhodnega obvestila. Niti podjetje niti druge pravne osebe, ki sodelujejo pri izdelavi oziroma vzdrževanju za-vedno.si, ne odgovarjajo za nobeno škodo, posredno ali neposredno, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe podatkov in informacij na za-vedno.si. Za pravilnost podatkov, ki jih podjetje pridobiva od drugih subjektov, ne jamči. Odgovornost podjetja za škodo, ki bi nastala uporabnikom iz tega naslova, je zato v celoti izključena.

Politika zasebnosti
Na določenih mestih portala za-vedno.si podjetje zbira nekatere osebne podatke uporabnikov, a izključno takrat, kadar uporabniki to sami omogočijo oziroma v to privolijo preko različnih kontaktnih obrazcev na portalu:
– Z izpolnitvijo obrazca za prijavo na e-novice se uporabniki strinjajo s prijavo na prejemanje e-novic.
– Ob izpolnitvi kontaktnega obrazca na spletni strani za-vedno.si se podatki o uporabniku uporabljajo izključno za odgovor na zastavljeno vprašanje.

Osebni podatek je katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika: ime, priimek, starost, naslov, e-naslov in podobne informacije.

Podjetje skrbno varuje osebne podatke uporabnikov, kar pomeni da:
– ne bo zlorabilo osebnih podatkov uporabnikov na kakršen koli način
– osebnih podatkov ne bo posredovalo naprej nepooblaščenim tretjim osebam
_ se lahko uporabniki kadarkoli odjavijo od prejemanja katere koli e-pošte podjetja

Pridobljene osebne podatke podjetje hrani do preklica hrambe osebnih podatkov s strani uporabnika. Uporabnik lahko to podjetju sporoči s pisnim obvestilom na naslov podjetja ali preko e-naslova info@za-vedno.si.

Uporaba za-vedno.si
Vsakršna uporaba za-vedno.si, ki ne predstavlja normalne uporabe posameznika, je prepovedana, predstavlja gospodarsko škodo in bo prijavljena ustreznim službam za pregon. Normalna uporaba je uporaba brez kakršnih koli programskih pripomočkov in v smislu normalnega števila zahtevkov za vpogled v določenem času, pri čemer štejemo za normalno število max. 2 zahtevka na sekundo.

Uporaba podatkov in informacij s spletnega portala
Noben podatek oziroma informacija s za-vedno.si ne sme biti brez dovoljenja podjetja uporabljena v komercialne namene. Podatkov in informacij s za-vedno.si ni dovoljeno zbirati v kakršnikoli javni ali zasebni podatkovni zbirki.

Objave na drugih mestih, v kakršnikoli obliki, niso dovoljene, če to pri posameznih podatkih in informacijah ni izrecno navedeno. Podatke in informacije z za-vedno.si lahko uporabnik prenese na svoje sisteme za lastno uporabo, pri čemer ne sme spreminjati označb o avtorskih in drugih sorodnih pravicah. Dovoljeno je tiskanje podatkov in informacij z namenom branja za lastne oziroma nekomercialne namene. Kopiranje, posredovanje, ponovno objavljanje, spreminjanje podatkov in informacij ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drugačen način brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja je prepovedano.

Prepovedana je tudi odstranitev ali zamenjava znakov “za-vedno.si”, kadar se pojavljajo na posamičnih podatkih in informacijah. Uporabnik odgovarja za vso škodo, ki bi podjetju nastala zaradi kršitve navedenih pogojev.

Povezave na spletne strani
Povezave na za-vedno.si in/ali posamezne podstrani se dovoli samo s pisnim soglasjem podjetja. Strani spletnega portala lahko vsebujejo tudi povezave na druge spletne strani, ki jih ne vzdržuje podjetje, zato PIAR PR d.o.o. za vsebino teh strani ne odgovarja.

Dostopnost spletnega portala
Podjetje si prizadeva uporabnikom zagotavljati nemoteno uporabo za-vedno.si v normalnih pogojih 24 ur dnevno. Zaradi tehničnih razlogov (za potrebe vzdrževanja in/ali zamenjave opreme) si podjetje pridržuje pravico do krajših prekinitev delovanja spletnega portala oziroma motenj dostopa, praviloma po 20. uri.

Reševanja sporov
Morebitne spore zaradi uporabe za-vedno.si v nasprotju z določbami Splošnih pogojev uporabe in politike zasebnosti bodo uporabniki in podjetje reševali po mirni poti. Če to ne bo mogoče, bo za reševanje sporov pristojno sodišče v Ljubljani.

O piškotkih – Kaj so piškotki?
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja brez njih ne bi bile mogoče. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?
Piškotke uporablja večina spletnih strani. So priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika.

Razlogov za uporabo piškotkov je več, prvi je zagotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani). Pomagajo tudi pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine) ter pri zbiranju statistik o navadah spletnega uporabnika, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani ter ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom.

Katere piškotke uporablja portal za-vedno.si?
Vsi piškotki se uporabljajo z namenom statistike ogledov spletne strani s pomočjo orodja Google Analytics.
__utma: čas piškotka = 2 leti
__utmb: čas piškotka = 30 minut
__utmc: čas piškotka = ob zaprtju brskalnika
__utmz: čas piškotka = 6 mesecev

Začasen izklop spletnih piškotov
Najhitrejši in najenostavnejši način za preprečitev shranjevanja spletnih piškotov pri vseh spletnih brskalnikih je uporaba tako imenovanega »zasebnega okna«. Zasebno brskanje nam namreč omogoča, da obiskujemo splet, ne da da bi spletni brskalnik pri tem shranjeval kakršnekoli informacije o straneh, ki smo jih obiskali.

Copyrighted Image