Trend poročnih vabil

Vabila so prvi večji del organizacije poroke. Pomenijo nekakšen uvod v poročno zgodbo bodočih mladoporočencev. Zelo pomembno je, da se vabila razpošlje dovolj zgodaj in si povabljeni svatje lahko pravočasno rezervirajo dan samo za vaju.  Kakšne vrste vabila izbrati pa je odvisno predvsem od vajinih želja kakšen stil poroke bosta imela. V kolikor bo vajina poroka v objemu gozdov bosta izbrala vabila, ki se skladajo z naravo.

Zadnje leto so zato v modi vabila iz lesa. Če bosta za poročno slavje izbrala bližino morja, vam svetujem darila v stilu epruvetk z dodatkom solnih kristalov, za poročna slavja v restavracijah pa se pari največkrat odločajo za standard vabila z dodatkom čipke ali darilnih trakov. Veliko veljavo dobivajo tudi vabila v stilu Vintage porok, ki so zlasti priljubljena med mlajšimi poročnimi pari. Taka vabila s kančkom domišljije lahko izdelate kar sami doma iz recikliranih materialov ter jim nato dodate nekaj novega, svežega kar ponazarja vašo mladostno energijo ter zaljubljenost.

Pri izbiri vabila je najpomembnejši zunanji izgled. Vabilo naj bo kreativno in drugačno, saj je prvi stik z bodočimi svati. Takšno vabilo bo kar samo, še preden ga boste prebrali, vabilo na poroko. V vabilo, ki je privlačno že na zunaj, tudi ni potrebno vključiti veliko besedila. Poročni pari se zato zadnja leta ne posvečajo več toliko vsebini. Vsebina je pomembna le iz razloga, da bodoči svatje vedo kdo jih vabi, kam  jih vabi in kdaj jih vabi? Vzemita si čas za razmislek ter vabila razpošljita pravočasno – vsaj 4 mesece pred poroko.

Avtor: Nadja Vidic

“Ko se odločata za vabila, je pomembno, da razmislita, kaj želita. Razmislita najprej ali jih bosta delila osebno ali po pošti. Poročna vabila v epruvetki so primerna predvsem za osebni stik s svati. Prav tako je vljudno, če jih izročita osebno. Vabila je priporočljivo razdeliti nekje 4 mesece pred poroko, vsaj najbližjim.

Lepo je, če odražajo vaju in sporočijo nekaj malega o najbolj čarobnem dnevu vajinega življenja. Primerna so za vse tiste, ki želite malo drugačno vabilo izven okvirov klasike. Zelo lepo se jih lahko kombinira s poročnimi zahvalami. V epruvetko lahko napolnite ogromno različnih stvari, od čajev, bonbonov, likera …”

Avtor:Ana Črešnik, oblikovalka poročnih tiskovin, Poročna beležnica
Vir slike: Poročna beležnica

2016-04-13T07:08:31+02:00

Copyrighted Image