5 poročnih trendov, ki se v sezoni 2019 poslavljajo

V zadnjih letih smo tudi pri nas sledili določenim trendom, ki se jim obeta, da bodo v poročni sezoni 2019 dokončno izzveneli. Seveda smo tudi mi ljubitelji mnogih od njih, vendar pa je to morda odlična priložnost, da se odpremo in sprejmemo nekaj novega, modernejšega in morda malo bolj drznega.

  1. SHABBY CHIC

Shabby chic je stil, ki je prepletal stare in rustikalne elemente, ki so bili ročno okrašeni v DIY stilu, ter obdelani, da izgledajo že uporabljeni. Tovrstni stil daje videz nošenosti, uporabljenosti in predvsem nam daje občutek, da so to elementi z dušo, svojo zgodbo in preteklim življenjem. Med tem, ko rustikalni stil še vedno ostaja na poročni sceni, pa se dotrajan videz elementov umika bolj čistim linijam, umetelnim pisavam in žlahtnejšim materialom.

Pozabite torej na ročno napisane napise, kredno barvo in izdelke iz druge roke. Pozabite na ˝shabby˝ in se odločite za čisti ˝chic˝.

2. IVORY – SLONOKOŠČENA BARVA POROČNE OBLEKE

Bela barva seveda še vedno ostaja in verjetno nikoli ne bo izginila iz vrha seznama najbolj zaželjenih barv poročnih oblek, poslavlja pa se trend ne popolnoma belih odtenkov, kot so slonokočena, šampanjec barva in bež. Svoj pečat bodo v letu 2019 pustile poročne obleke drugih barvnih odtenkov, od pastelnih, do bolj izrazitih barv. Čeprav smo lahko iskreni in priznamo, da pri izbiri svoje poročne obleke, slovenke nismo pripravljene preveč eksperimentirati in preizkušati novih trendov. Prepustimo se trendom čipk in novih krojev, pri barvi pa se velikokrat odločimo za klasično belo in morda kakšen barvni poudarek.

Poslovite se od umazano belih odtenkov in se pripravite na klasično belino v kombinaciji z drznejšimi kroji in bogatejšimi dodatki.

 

3. FOTO KABINE

Foto kabine z instant fotografijami so bile v preteklih treh letih tudi pri nas pravi hit, v letu 2019 pa bodo dokončno izgubile svoje čare. Bodoči mladoporočenci bodo na račun prihranka pri najetih foto kabinah, opremljali unikatne foto kotičke in dodajali več stilskih elementov v dekoracijo poročnega prostora.

Ne spogledujte se z dragimi foto kabinami in se raje opremite s polaroidnim foto aparatom. Poslikajte čudovite detajle in si privoščite unikatno stiliran foto kotiček.

4. PREOBILJE

V letu 2019 se vsi trendi obračajo k eleganci in usklajenosti. Preobilje dekoracije in dodatkov, bodo zamenjale čiste linije, osnovne barvne predloge s skrbno izbranimi poudarki. Veljalo bo, da je manj resnično več. Pari se bodo večkrat odločili za preproste in elegantno okrašene lokacije in mize, kot za preobilje vsega. Večje število manjših vazic s cvetjem, bo nadomestilo manjše število izbranih cvetličnih aranžmajev. Namesto bogato okrašenega vhoda, nas bodo na porokah pričakala subtilna dobrodošlica v obliki elegantnih napisov, skrbno oblikovanih cvetličnih aranžmajev in ob spremljavi skrbno načrtovane osvetlitve.

5. ZAHVALNA DARILA

Leto 2019 bo zaznamovala tudi sprememba pri izbiri poročnih zahvalnih darilc. Darilca z zgolj dekorativno vrednostjo se dokončno umikajo praktičnim darilom. V kolikor ste v sezoni 2019 povabljeni na poroko, si lahko oddahnete, kajti nabiralcem prahu, ki se jih zaradi čustvene navezanosti kasneje težko znebite, je odklenkalo. Namesto tega se lahko veselite, medenih in sladkih darilc, domačih čajev, zelišč, mini penin, rastlinskih semen in malih zasajenih lončkov.

Ne trudite se z gravuro in tiskom, darilcem dodajte ročno napisane zahvale ali male zahvalne kartončke. v kolikor darilo to omogoča, mu dodajte hudomušna navodila. Verjemite, vaši gostje jih bodo oboževali.

  

 

 

 

2018-10-02T14:54:36+02:00

Copyrighted Image