7 idej, kako si z bučami popestriti jesensko zabavo

Jesen je tu. Čarobni čas, ko se narava odene v kraljevske zlate barve in bogato obrodi. Le zakaj ne bi vsega tega izkoristili v naš prid in si okrasili zabavo z danimi dobrotami. Predstavljamo vam 5 idej, kako lahko jesenske buče, uporabite kot čudovite dekoracijske elemente.

1. VABILA Z BUČAMI

Vir:fineanddandypaperie

Vnesite jesenske note in izberite vabila, ki že nakazujejo sezonsko vzdušje. Le kaj bi lahko bilo bolj jesensko od velike buče. Trenutno še vedno zelo aktualni so akvareli. Seveda z malo umetniške žilice in smisla za estetiko, pa se lahko oblikovanja vabil lotite tudi sami in tako dodate vaši zabavi prav posebno noto.

2. DEKORACIJA PROSTORA

Vir: PINTEREST (elegant pumpkin decor) & apumpkinandaprincess

Buče so lahko samostojni dekorativni element ali pa jih lahko kombiniramo z drugimi naravnimi materiali. Najbolj enostavna je kombinacija z drugimi jesenskimi sadeži, jesenskim listjem ali lesom. Čudovito pa bodo buče izgledale tudi, če jih malo dodelamo in pomočimo ali obarvamo z aktualnimi metalnimi odtenki zlate, srebrne ali bronaste barve. Nanje lahko nalepite kristalčke ali pa jih pobarvate s steklenim sprejem in dobite učinek mercury stekla.

Možnosti je prav toliko, kolikor idej imate. Poigrajte se in se zabavajte.

3. NAMIZNA DEKORACIJA

Vir: DIY projekt 1 LILYANDVAL, DIY projekt 2 PINTEREST (Gold dipped pumpkins)

Namizna dekoracija iz buč je lahko zares izjemna ali enostavno preprosta. Buče so izrazit dekoracijski element in potrebujejo le malo spremstva v obliki drugih naravnih materialov in voila, svečana miza je pripravljena. Kombinacije z lesom, suhim žitom, jesenskim listjem in svežim svetjem so zares izjemne.

4. SEDEŽNI RED

Male bučke so odlični označevalci sedežnega reda. Sploh ne bomo izgubljali besed, oglejte si naše slikovne predloge.

 

Vir:Pinterest

5. OZNAČITE Z BUČAMI

Ko potrebujete unikatne in izvirne ideje, kako označiti mize, so buče prava rešitev.

Vir: OZNAČBE ZA MIZE Pinterest

6. BUČE, KOT SVEČNIKI

Bučam lahko izrežemo sredino in vanje položimo sveče. Potrebujejo še malo dekoracije in voila…dobili smo čudovite namizne svečnike, ki bodo zapolnili omizje in pričarali pravo svečano jesensko vzdušje.

Vir: Allyou

7. BUČNE VAZE

Še en odličen način, kako buče vplesti v našo namizno dekoracijo je, da v izdolbeno bučo vstavimo steklen kozarec s cvetjem in jo uporabimo, kot vazo. Buča sicer drži vodo, vendar kljub temu priporočamo še uporabo vmesnega steklenega kozarca ali vaze primerne velikosti.

Vir:Homeestethics

Verjamem, da boste tudi sami našli veliko odličnih idej. Želim vam veliko zabave pri vašem jesenskem ustvarjanju.

Ideje sem zbrala: Urška P. Ažman

 

2017-10-17T17:25:51+02:00

Copyrighted Image