Trije elementi, ki bodo določali osnovne smernice vaši poroki

Zaročena? Čestitamo! In kje sploh začeti? Na začetku seveda!

Priprave na poroko se za bodočo nevesto in bodočega ženina začnejo zelo različno. Zanjo se načrtovanje zagotovo začne že v rosnih letih igranja z barbikami in navidezne poroke. Do 10 leta starosti ima izbranih že najmanj 5 poročnih oblek, čevlje, dva prstana in tiaro (Za katero se kasneje le redko katera nevesta dejansko odloči, tako, da fantje, kar zadihajte.) Zanj pa se pogosto pravo načrtovanje začne mesec dni pred samo poroko z otvoritvenim dogodkom … fantovščino.

Vseeno pa je priporočljivo, da bodoča mladoporočenca že v začetku načrtovanja začrtata smernice njunega dogodka in se sporazumeta o osnovnih treh karakteristikah poroke. Opredelitev ključnih treh segmentov poroke, vama bo olajšalo prihajajočo organizacijo. V osnovi so trije elementi, ki bodo narekovali vse ostale organizacijske dele poroke. Lokacija, število svatov in vajin poročni proračun. Razmislita kateri izmed treh elementov je vama najpomembnejši in jih razvrstita, nam svetuje organizatorka porok Urška Perko Ažman v svojem poročnem planerju Najina Zgodba.

Vir: Pinterest

POROČNI PRORAČUN

Določite proračun, ki ga nameravate porabiti za poroko, saj je to podlaga na kateri se boste odločali o vseh ostalih elementih poroke. Če vam je najpomembneje, da se držite svojega proračuna, na podlagi tega ocenite, koliko gostov lahko povabite in katero lokacijo boste izbrali.

LOKACIJA

Sta že izbrala vajino sanjsko lokacijo? V tem primeru naj vama bo lokacija vodilo pri delitvi proračuna in številu povabljenih gostov. Če vajina sanjska lokacija na primer sprejme do 80 gostov, se temu prilagodita s številom svatov.

ŠTEVILO SVATOV

Imata veliko sorodnikov in prijateljev in želita na poroko povabiti prav vse? Ali morda obratno in želita manjšo bolj butično poroko? Če je vajina prva misel, da želita praznovati s prav vsemi sorodniki in prijatelji, naj vama bo to vodilo že pri iskanju dovolj velike lokacije in pri določanju proračuna, ki vama bo dovoljeval poroko takšnih razsežnosti. Pri manjši butični poroki, pa bosta lahko razprla krila vajini domišljiji, saj bosta manjši skupini vajinih svatov, lahko privoščila resnično dovršen dogodek, brez skrbi, da bi presegla vajin poročni budget.

Vir: Pinterest

Veselo načrtovanje poroke vama želimo! In če potrebujeta pomoč, Za Vedno lahko za vaju organizira delno ali celotno poroko. Ne pozabita, tu smo za vaju!

2017-11-09T18:10:02+02:00

Copyrighted Image