Pripovedovanje zgodb, ki navdihujejo

Pripovedovanje poročnih zgodb skozi film je zopet postalo pravi trend. Mateja in Dejan Berguš, ki stojita za blagovno znamko Storytelling Films, sta prava mojstra pri ustvarjanju kratkih poročnih filmov. Zastavili smo jima nekaj vprašanj, da bi izvedeli še malo več o ozadju njune kreativne zgodbe.

  1. Kako bi na kratko opisala, kaj pravzaprav delata?

Pripovedujeva zgodbe. Takšne, ki se dotaknejo, navdihnejo in presenetijo.

  1. Kako si razdelita delo? Kdo prodaja in kontaktira stranke? Kdo snema in kdo montira?

Tako, kot se v zasebnem življenju dopolnjujeva, se tudi v poslu, kar je fantastičen privilegij. Snemava oba, v montaži jaz uživam v sestavljanju celotnega filma, Dejan pa se igra z barvno korekcijo. Kontakt s strankami je večinoma v moji domeni, ker Dejan pozabi večino datumov, je pa zato zadolžen za spremljanje in nakup tehničnih novosti in urejanje spletne strani ter družbenih omrežij.

  1. Koliko dela je vloženega v en končni 3 minutni film?

Vsak par je edinstven, vsaka lokacija je drugačna in vsak dan je nov dan. Tako je tudi editiranje vsakega filma zgodba zase. Včasih je sestavljen v nekaj urah, včasih v nekaj dneh. Obvezno pa je treba vse skupaj še prespati, saj nov dan prinese nov pogled.

  1. Kaj vama je pri vajinem delu najbolj všeč?

Film je edini način, s katerim zajamemo več, kot le en občutek. Več, kot le en trenutek. Obožujeva čustvene trenutke, sproščeno interakcijo med mladoporočencema in dejstvo, da nama zaupajo.

  1. Kakšne so smernice in trendi za vajino delo v prihajajočih sezonah?

Trenutni trend v montaži je uvajanje nekih elementov, izvzetih iz grozljivk in prilagojenih porokam. Midva sva absolutna zagovornika dejstva, da mora biti film narejen tako, da je brezčasen. Današnji trend, bo čez nekaj let smešen, poročni dan pa je edinstven. Iz tehničnega stališča pa se vse skupaj čedalje bolj nagiba k čim lažji vrhunski opremi s čedalje boljšimi senzorji, ki nam v slabših svetlobnih pogojih pomagajo ohranjati ambientalno svetlobo… Tu bi lahko govorili še dolgo.

  1. Kakšna je struktura vajinih strank? 

Starostna struktura parov je precej široka, še mnogo bolj obširna pa je množica držav, od koder prihajajo najini pari, da ne omenjam njihovih gostov. Moram reči, da sva edina iz najinega področja v Sloveniji, s tako obsežno paleto držav. Samo letos sva imela pare iz 21 držav iz vsega širnega sveta.

  1. Kakšne stranke si želita v prihodnosti? Ali obstaja kakšna sanjska usmeritev, ki ji želita slediti ali sta morda že tam in delata natančno to?

Najina sanjska usmeritev so alternativni in intimni elopementi (torej vrsta poroke). Gre za usmeritev v individualnost. Ko se par bolj kot v pripravo veselice za celotno sorodstvo usmeri v njuna občutja in izpovedi pred ožjim krogom najbližjih in na preprostih lokacijah npr. na gozdni jasi, skalni pečini, peščeni plaži, v rastlinjaku itd.

  1. Povzemita en nasvet, ki ga želita predati bodočim mladoporočencem glede načrtovanja njihove poroke.

Izogibajta se prenatrpanemu urniku, ki se je še vedno izkazal kot časovna bomba. Naj bo to dan po vajini meri, brez slabe vesti.

 

Več o delu mojstrov zapisovanja video zgodb, si lahko ogledate na njuni spletni strani STUDIO BOUTIQUE.

 

2018-02-16T13:21:51+02:00

Copyrighted Image